Jste zde

Kopírování textové vrstvy do více fotografií

Dobrý den,
potřeboval bych poradit, jak použít jednu textovou vrstvu ve více obrázcích. Jedná se mi o to, že potřebuji vkládat komentáře do fotografií. Vložím textovou vrstvu, napíšu text, nastavím písmo, velikost, centrování,...
A teď bych potřeboval tuto vrstvu použít v jiné fotografii, se stejným nastavením, jen změnit text. Ale když pomocí Ctrl+c a ctrl+v vrstvu vložím do další fotografie, netváří už se jako textové pole(nejde editovat text). Zkoušel jsem googlit, ale nedaří se mi najít řešení.
Pokud by jste měli někdo nápad, jak tenhle problém vyřešit, byl bych rád. Potřebuji totiž otextovat docela dost fotografií a u každé zvlášť nastavovat parametry textu by byl docela opruz.
Díky Tommi

Fórum: 
Obrázek uživatele Forseti

No pokud to jsou obrázky o stejné velikosti, taky bych to udělal naopak. Tzn. otevřít si obrázky do více vrstev (je přímo i možnost v menu Soubor) a pak je postupně skrývat, vytvořit si textovou vrstvu a tu pak měnit dle potřeby (tak jsem to teda dělal já kde jsem měl různé bannery se stejným textem akorát pozadí a pár drobností se měnilo)

Obrázek uživatele Tommi

Díky za reakci,
ještě jsem to probral s kolegou a řešení je tady http://gimpforums.com/thread-copy-text-layers
V podstatě jde o to, že se to blbne v módu jednoho okna a při použití klávesových zkratek clrl+c a ctrl+v. Pokud se otevřou dvě okna a textová vrstva se přetáhne z jednoho okna do druhého, je i nadále editovatelná. Takže vyřešeno.
Díky Tommi

Přidat komentář