Jste zde

Transformace pomocí klece havaruje

Mám Gimp 2.8.4, jsem začátečník. Jakmile uzavřu klec, po vteřině, kdy je vidět pracující hodinové kolečko, se objeví zpráva " This app. has requested the Runtime to terminate it in an unusual way. Please contact the app.supp.team for more inf." a program se ukončí. Co mohu dělat špatně? Nebo to vyžaduje mít více místa na disku? Mám volných jen 9,25 GB.

Fórum: 
Obrázek uživatele Forseti

Místa máš dost, možná, že to je chyba v Gimpu, která je v nové verzi odstraněna (protože mi to funguje normálně). Zkus tuhle verzi odinstalovat a stáhnout si nejnovější verzi Gimpu (2.8.10) a když tak dej vědět jestli to pomohlo.

Obrázek uživatele Jiřina

Zkusila jsem dát 2.8.10, nepomohlo to. Ale obešla jsem se bez ní. Nenapsala jsem, že mám Win7-64bitové. Předpokládala jsem, že se tou klecí dá vrstva lépe deformovat - je to tak?
A zkoušela jsem to i na počítači s Win XP, také havarovalo, že je pomalejší, viděla jsem i text "Počítají se parametry klece" nebo tak nějak.
Zkouším dělat tři nebo více bodů a klikem do prvního klec uzavřít.

Obrázek uživatele Forseti

Já mám taky Win7 64bit, to by neměl být problém - instalátor obsahuje verzi jak pro 32bit tak i pro 64bit a o to se postará sám při instalaci. Podpora Gimpu je pro Windows XP a novější, s tím taky problém nebude.

No pak teda nevím, čím by to mohlo být, na mém 6-tiletém notebooku to jede celkem svižně.

Ano je to tak jak říkáš, pomocí deformační klece se zadají body, kterými se později vrstva deformuje -> po uzavření klece (kliknutím na 1. bod) se změní režim z návrhu klece na samotnou deformaci (provede se výpočet, jak si zmínila ty parametry) -> nyní můžeš posouvat samotné body a deformovat vrstvu -> po zmáčknutí ENTER by se to mělo potvrdit.

Nicméně nemusíš být zklamaná z toho, že ti to nejde. Ono sice s tím jdou dělat některé věci, ale výsledky nejsou nic extra. Snad bude vědět někdo jiný.

Přidat komentář