Jste zde

ořez obrázku

Ahoj, možná to zkušeným uževatelům programu přijde směšné, ale potřebovala bych poradit, jak na ořez obrázku nepravidelného tvaru. Obrázek si "obklikám", ale dál se mi nedaří... Potřebuji "obklikaný" obrázek uložit zvlášť. Díky za radu.

Jana

Fórum: 
Obrázek uživatele Forseti

Možností jsou nejméně 2:

  1. Můžeš si udělat výběr ("obklikat"), tento výběr zkopírovat (ctrl+c) a vložit (ctrl+v) jako novou vrstvu (ctrl+shift+n)
  2. Můžeš si udělat výběr ("obklikat") a na zbytek obrázku použít masku. Jak na to: Práce s maskami
    Nebo tady jsem to taky popisoval: Popis práce s maskami
Obrázek uživatele Náhodný GIMPer

Ahoj podle tvé první rady jsem to udělala, ale pořád mi tam zůstává to bílý pozadí... Chci jen oříznutý obrázek bez jakýhokoliv pozadí...

Obrázek uživatele Forseti

I když je to už staré, mohlo by to zajímat i někoho jiného. Je třeba to uložit jako obrázek, který průhlednost podporuje - například png.

Obrázek uživatele Forseti

No zapomněl jsem napsat (nepřišlo mi podstatné to psát :-D), že je pak ještě nutné tu starou vrstvu skrýt (pomocí toho očička co je v okně s vrstvami před názvem vrstvy, nebo rovnou smazat)

Jinak je teda podle mého lepší dělat to pomocí té masky jak jsem psal, jde to vrátit zpět, když se něco nepovede a jdou s tím dělat různé efekty (třeba ořezávat vlasy, které by se jen těžko vybíraly manuálně).

Obrázek uživatele Hali

Já obvykle "obklikám" obrázek, zkopíruju do schránku (ctrl+c), zavřu GIMP a vložím ho tam (ctrl+v). Následně ho uložím :)

Obrázek uživatele Michal

toto je aspon odpoved!!!rychle a hlavne to splní svuj učel, dekuji

Přidat komentář