Jste zde

Problém s verzí 2.8.10

Dobrý den

Mám problém s poslední verzí 2.8.10. Po nainstalování nevidí na disku žádné obrázky (jpg, tiff atd...) při pokusu o otevření hlásí neznámý typ souboru. (V kolonce automatického rozeznání souboru jsou pouze dvě koncovky které vidí, myslím si že jsou to nativně podporované formáty)
Problém se projevuje na čistě nainstalovaném počítači (windows 8.1 64bit) nepomáhá přeinstalování gimpu ani nic jiného co mě zatím napadlo. Po nainstalování starší verze Gimpu 2.8.2, kterou jsem používal před reinstallem vše funguje jak má. Dokáže někdo poradit?

Fórum: 
Obrázek uživatele Forseti

můžu se zeptat na koncovky, které to vidí a šel by případně poslat nějaký soubor co se nezobrazuje?

A ještě jedna věc, nad tlačítky Otevřít a Zrušit je roletkové menu, je tam nastavené Všechny obrázky?

Je ten Gimp stahnutý z oficiálního zdroje? http://www.gimp.org/downloads/

Obrázek uživatele Salat

Soubory které mi to umožňuje otevřít jsou "Obrázek Gimp XCF - xcf" a "OpenRaster-ora " všechny ostatní koncovky nejsou vidět. V roletkovém menu jsou nastaveny "všechny obrázky" což v momentálním stavu znamená, že nevidím nic. Pokud toto nastavení změním na "všechny soubory" vidím soubory všechny, ale pokud se nějaký pokusím otevřít napíše mi to např: Otevírání D:\img322.jpg“ selhalo: Zásuvný modul Obrázek GIMP XCF nemohl otevřít obrázek. Poslat nějaký soubor Vám mohu, ale podle mě to nevyřeší problém. Ty soubory jsou v pořádku, nejsou poškozené, program nevidí vůbec nic, pokud ho downgraduju na 2.8.2 vidí naopak vše a mohu normálně pracovat

Obrázek uživatele Forseti

To je blbé, no jako, těžko takhle na dálku říct, co by to mohlo být.

Díval jsem se na internetu a tam psal jeden borec, že měl podobný problém a jak vypnul antivir tak problém zmizel - můžete zkusit vypnout.

Pak tam taky řešili, že v Gimpu nebyla nastavena cesta k zásuvným modulům, které se o otevírání obrázků starají (nevím proč, tohle by mělo být automaticky). Můžete to zkontrolovat. horní menu: Upravit -> Předvolby -> levý sloupec: Složky -> Zásuvné moduly a já tam mám nastavenou cestu C:\Program Files\GIMP 2\lib\gimp\2.0\plug-ins , ale záleží kde máte Gimp nainstalovaný (při případném přidání cesty je nutné restartovat Gimp, aby se změny projevily). Pak se ještě můžete podívat, jestli tyto moduly opravdu v té složce jsou (soubory typu: file-jpeg.exe, file-png.exe, ...)

Jinak teda už nevím, snaha byla ...

Obrázek uživatele jar

Ahoj, nechci zakladat nove vlakno. Mam jen otazku, jak ulozit v Gimpu 2.8 starsi verzi xcf. Vse co vytvorim nebo ulozim jako... jiz neotevru ve verzi 2.6, coz by tak nevadilo, ale vadi mi ze nejdou zobrazovat v Irfanu. Pritom obrazky, ktere jsem mel vytvorene ve verzi 2.6 se ukladaji ve starem formatu.

Přidat komentář